gmo_free

O NAMA

Tvrtka Vajda-elvit d.o.o. utemeljena je 1991.godine u Zagrebu kao mješovito društvo sa 20% udjela u društvu Vajda export-import vanjska trgovina Zagreb. Danas je Vajda-elvit poduzeće u 100 % vlasništvu obitelji Marđetko.

Od utemeljenja tvrtka je specijalizirana za promet komponentama za stočnu hranu posebice za sojinu sačmu i riblje brašno, robe čije se cijene formiraju svakodnevno na burzi u Chicagu.

Prije nekoliko godina poduzeće prestaje sa uvozom ribljeg brašna zbog smanjene potražnje na tržištu, te posebice zbog ukidanja linijskih brodova za luku Rijeka iz južne Amerike, Perua i Čilea. Ocijenivši riblje brašno, koje je stizalo iz sjevernih luka ili iz Italije, rizničnim zbog upitne kvalitete i visokog rizika od salmonele tvrtka se usko specijalizira za promet sojinom sačmom.

Nakon 20 godina poslovanja poduzeće je konstantno prisutno na tržištu te je i dalje jedan od većih uvoznika sojine sačme, primarne komponente za stočnu hranu.

Zahvaljujući dobrim poslovnim vezama u inozemstvu, znanju i iskustvu zaposlenika, Vajda je već u prvoj godini poslovanja svrstana među 500 najvećih hrvatskih poduzeća.

Od osnutka firma uspješno posluje, te je za svoje poslovanje dobila više priznanja i nagrada, redovito je od 1998.godine od strane Zavoda za poslovna istraživanja svrstana u 1% najproduktivniji i najprofitabilnijih hrvatskih poduzeća čime značajno doprinosi ukupnom razvoju gospodarstva.

Djelatnici Vajda-elvit d.o.o. su dobitnici Zlatne kune, te su proglašavani najuspješnijim poduzetnicima u Hrvatskoj.

Predsjednik NO gospodin Marđetko, odlikovan je od strane Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića za osobiti doprinos u gospodarstvu redom Danice Hrvatske s likom Blaža Lorkovića.

DJELATNOST

Od utemeljenja tvrtka je specijalizirana za promet komponentama za stočnu hranu posebice za sojinu sačmu.O nama

Sojina sačma je roba čija se cijena formira na burzi u Chicagu.

Svakodnevno pratimo kretanje cijena i čimbenike koji utječu na promjene. U skladu s tim i vlastitim procjenama donosimo odluke o kupnji.

Sukladno tome i našim kupcima omogućujemo terminsko trgovanje tj.ugovaranje potrebnih količina za određene mjesece i do godinu dana unaprijed.

Unatoč teškoj i nepovoljnoj gospodarskoj situaciji na tržištu zadržali smo svoju poziciju među vodećim dobavljačima sojine sačme pružajući svojim kupcima garanciju kvalitete, pouzdanost i sigurnost

STRATEGIJA POSLOVANJA

Cilj nam je proširiti svoje poslovanje na susjedne zemlje te članice Europske unije ne odstupajući od dokazane kvalitete robe.

Vajda-elvit d.o.o. proteklih 20 godina konstantno je prisutna na tržištu kao jedan od vodećih dobavljača komponenti za stočnu hranu. Cilj nam je proširiti svoje poslovanje na susjedne zemlje te članice Europske unije ne odstupajući od dokazane kvalitete robe.

I dalje ćemo svojim kupcima garantirati kvalitetu i porijeklo robe renomiranih svjetskih proizvođača.